Νεο-Κρανιο 12/12 Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Σωματοσυναισθηματική Απελευθέρωση

Aπό το βιβλίο 
"Εσύ και ο Γιατρός μέσα σου" 
του John E. Upledger 

Η Σωματο-συναισθηματική Απελευθέρωση είναι ένας όρος που επινοήσαμε για την περιγραφή ενός φαινομένου, το οποίο άρχισε να συμβαίνει με μεγάλη κανονικότητα, καθώς αποκτούσαμε όλο και μεγαλύτερη ικανότητα στην χρήση της Κρανιο-ιερής Θεραπείας και την απελευθέρωση των Ενεργειακών Κύστεων. Η Σωματο-συναισθηματική Απελευθέρωση περικλείει την χρήση της σωματι­κής θέσης και της μεταβίβασης ενέργειας ανάμεσα σε θεραπευτή και πελάτη, όπως και η απελευθέρωση των Ενεργειακών Κύστεων και της μνήμης των ιστών. Η διαφορά βρίσκεται στον ολισμό της προσέγγισης και στην σχεδόν απόλυτη έλλειψη κατεύθυνσης εκ μέ­ρους του θεραπευτή.


Κατά την απελευθέρωση των Ενεργειακών Κύστεων και της μνήμης των ιστών, ο θεραπευτής έχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα στο μυαλό του, το οποίο συνήθως παρουσιάζεται ως ενόχληση του ασθενούς. Κατόπιν, χρησιμοποιώντας τεχνικές αξιολόγησης, όπως η αξιολόγηση του κρανιο-ιερού συστήματος και η «ανίχνευση τό­ξων» (arcing) σε ολόκληρο το σώμα, ο θεραπευτής εντοπίζει τις Ενεργειακές Κύστες και αξιοποιεί την θέση του σώματος και τις νύξεις που παρέχονται από τον κρανιο-ιερό ρυθμό, για να απελευθερώσει την Ενεργειακή Κύστη. Ο αντικειμενικός σκοπός είναι εντελώς ξεκάθαρος στην διάρκεια της θεραπευτικής συνεδρίας.

Θα κατευνάσω κάπως την περιέργειά σας σ’ αυτό το σημείο και θα πω εν συντομία ότι η «ανίχνευση τόξων» είναι μια μέθοδος που αναπτύξαμε, η οποία χρησιμοποιεί τις ενεργειακές δραστηριότητες στο σώμα του ασθενούς. Χρησιμοποιούμε αυτές τις ενέργειες, για να εντοπίσουμε τις Ενεργειακές Κύστες. Κάτι ανάλογο με την έν­νοια που εξετάζουμε, είναι αυτό που βλέπετε, όταν ρίχνετε ένα βότσαλο στην επιφάνεια μιας μάλλον ήσυχης λιμνούλας. Τα κύματα στην επιφάνεια του νερού απλώνονται κυκλικά, με κέντρο το σημεί­ο όπου το βότσαλο εισχώρησε στο νερό. 
Τα κύματα που παράγονται από την είσοδο του βότσαλου παρεμβαίνουν στην φυσιολογική δραστηριότητα του νερού, μέσα στην λίμνη. Διαπιστώνουμε ότι οι Ενεργειακές Κύστες στο σώμα του ασθενούς εκπέμπουν παρόμοι­α κύματα παρεμβολής, σε μία κατά τα άλλα φυσιολογική θάλασσα ενέργειας. Οι Κρανιο-ιεροί Θεραπευτές μπορούν και όντως ανα­πτύσσουν την αντιληπτική ικανότητα, ώστε να ανακαλύπτουν αυτά τα κύματα παρεμβολής, που παράγονται από τις Ενεργειακές Κύστες. Στη συνέχεια, ακολουθούμε αυτούς τους κυκλικούς κυματισμούς ως το κέντρο τους, και να που φτάνουμε στην Ενεργειακή Κύστη.

Στη Σωματο-συναισθηματική Απελευθέρωση, η προσέγγιση είναι εντελώς διαφορετική. Εδώ βάζουμε απλώς τα χέρια μας πάνω στον ασθενή. Στη συνέχεια, δίνουμε σιωπηλά την άδεια στο σώμα του ασθενούς να κάνει οτιδήποτε κρίνει κατάλληλο την στιγμή εκεί­νη. Προσφερόμαστε να δώσουμε ενέργεια στον ασθενή. 
Προτού αναστατωθείτε με το πόσο «τρελό» είναι να μιλάμε έτσι πεζά, για το ότι «δίνουμε ενέργεια στο σώμα του ασθενούς», θα πρέπει να καταλάβετε ότι έχουμε μετρήσει πολύ ευδιάκριτες αλλαγές στις διαφορές δυναμικού του σώματος, καθώς και αλλαγές στην ηλεκτρι­κή αντίσταση τόσο του θεραπευτή όσο και του ασθενούς, όταν αυ­τή η «ενέργεια» προσφέρεται από τον θεραπευτή και γίνεται δεκτή από τον ασθενή. 
Συλλέγουμε όλο και περισσότερες τεκμηριωμένες μετρήσεις, που σχετίζονται με αυτό το φαινόμενο της «μεταβίβασης ενέργειας». Όταν έχουμε αρκετά στοιχεία, θα τα παρουσιάσουμε στην επιστημονική κοινότητα. Αληθινή τρέλα θα ήταν να παρουσι­άσουμε πρώιμα τις ιδέες μας και τα δεδομένα που τις ενισχύουν, πριν να εδραιωθεί ακλόνητα η πειραματική βάση.

Ας επιστρέψουμε στην Σωματο-συναισθηματική Απελευθέρωση. Διαπιστώνουμε πως, όταν ο θεραπευτής προσφέρει με την στάση του ανακούφιση και εμπνέει εμπιστοσύνη, ο ασθενής ενθαρρύνεται σε κάποιο μη συνειδητό επίπεδο. Όταν συνδυάζουμε την υποβοηθητική στάση με την μετρήσιμη φυσική ενέργεια για την οποία μίλησα προηγουμένως, συνήθως αρκούν λίγα λεπτά για να προσλάβει ο ασθενής την σωματική στάση της επιλογής του. Εγώ, ως θεραπευτής, δεν υποδεικνύω κανένα συγκεκριμένο σκοπό. Η επιλογή του τι θα κάνουμε στην διάρκεια αυτής της θεραπευτική, συνεδρίας επαφίεται στον ασθενή. Προσπαθώ να τον κάνω να καταλάβει, ότι υποστηρίζω την σοφία της επιλογής του και ότι θα προσφέρω με κάθε τρόπο διευκόλυνση ή βοήθεια.

Εφόσον αρχίσει η Σωματο-συναισθηματική Απελευθέρωση, η δραστηριότητα του κρανιο-ιερού συστήματος ανακόπτεται, ακριβώς όπως και στην περίπτωση της απελευθέρωσης Ενεργειακών Κύστεων. Η διαδικασία της Σωματο-συναισθηματικής Απελευθέρωσης είναι, ωστόσο, πιο καθολική. Η θέση του σώματος επιτρέπει γενικευμένη απελευθέρωση των συσσωρευμένων συναισθημάτων. 

Αυτή η απελευθέρωση φαίνεται να προέρχεται από τους σωματικούς ιστούς. Εκφράζεται συχνότερα μέσω του νευρικού συστήμα­τος, των φωνητικών οργάνων, κ.λπ. Ίσως να υπάρξει κλάμα, ρίγη, ιδρώτας, γέλιο, πόνος... σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να φανταστεί­τε. Όλα εξαρτώνται από το τι αποφάσισε μη συνειδητά να αντιμε­τωπίσει ο ασθενής, στην διάρκεια αυτής της συνεδρίας. 
Έχω την ζωηρή υποψία, ότι υπάρχει μια εσωτερική σοφία μέσα στον ασθε­νή, η οποία λαμβάνει υπ’ όψιν τις εντυπώσεις του για τις ικανότη­τες του θεραπευτή. Έχοντας αυτό υπ’ όψιν, η συνεδρία προσαρμό­ζεται στις ανάγκες του ασθενούς, καθώς και στην ικανότητα και αφοσίωση του θεραπευτή. Έχω νιώσει να υποβάλλομαι σε έλεγχο από τους ασθενείς, όσον αφορά την ικανότητα, την ειλικρίνεια και τα κίνητρά μου, σχεδόν σε κάθε θεραπευτική συνεδρία Σωματο-συναισθηματικής Απελευθέρωσης στην οποία έχω λάβει μέρος — και έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής χιλιάδες τέτοιες συνεδρίες στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία.

Η Σωματο-συναισθηματική Απελευθέρωση αλλάζει τρομερά τις ζωές των ανθρώπων. Είναι σαν να τους δίνει μια ευκαιρία να δουν αντικειμενικά τι κάνουν στην ζωή τους και πώς μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο. Τους προσφέρει ανάκληση εμπειριών, τραυμάτων, ατυχημάτων και ούτω καθεξής, τα οποία είχαν διατηρηθεί, επί χρόνια, κάτω από την επιφάνεια της επίγνωσής τους. 

Από την στιγμή που αυτές οι απωθημένες εμπειρίες αναδύονται στην επιφάνεια, τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν. Όταν το πρόβλημα παραμένει απωθημένο, μπορεί να προκαλεί ενοχλήσεις, αλλά δεν ξέρετε την πιθανή αιτία της ενόχλησης ούτε γνωρίζετε τους λόγους των συμπτωμάτων.



Νεο- Κρανιοϊερή Θεραπεία
     despoina palamari
πληροφορίες: 6973216895


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου